Saturday, February 19, 2011

~Ayong,cikgu & kereta~

salam untuk semua.okeh arini chipiqonelover nak kongsi satu ceter.tetibe nak tulis bile nampak sebuah kereta kancil yang masuk ke halaman rumah ayahanda dan bondaku.Bila tak pakai cermin mata ni mate bukan nyer clear a.k.a terang sangat walaupon aku selalu control cun dengan tak pakai cermin mata ..huk2(gelak ala2 zombie)..jadi dengan menggunakan segala kuasa fokus yang tinggi aku pon meng'usha' la sapa yang bawak kete 2..dengan perasaan yang tak terkejut sangat 'ooooo abg kazen aku upenyer'..eh ngan ayong...nak jemput aku g mane2 ke ni...(ayat persoalan yang sangat musykil).Tapi....sume 2 hanya angan2 apabila aku melihat ayong plak yang bawak kete...ooooo dia nak belajar memandu hupenya...ingat ape la tadi kan....baru jer nk bangga dalam hati kot2 la ada orang yang nk jemput aku.kui2..(gelak malu).


berbalik pada ayong..dia nie dapt lesen kete awal lagi dari aku yang agak melambatkan diri menghadiri ceramah ujian memandu.tapi jangan nak kata...skunk aku la ratu pecut semalaya ala-ala fasha sandha dalam ....(aku lupa tajuk plak..faham2 sendri la yeerr).Oleh sebab ke'terror'an aku dalam pandu dan uji..aku ditauliahkan oleh abg kazen aku tadi untuk mem'pro'kan ayong macam aku nie.(dalam hati kembang ala-ala baldi gitu).aku pon berehh....no problem punyooo...skunk aku dah jadi cikgu..sapa kata aku ni tak layak jadi cikgu..aku ni sekarang dah penuh ilmu di dada mengenai jalan2 di kawasan aku,kawasan speed trap yang perlu kita control kelajuan bila drive ..bukan hipokrit..tapi sebelom saman di pos ke alamat rumah ayahanda bondaku...baik la aku jadi pemandu yang berhemah dalam waktu2 yang tertentu.bukan nak kata aku ni tak takut dengan pak polisi dimalaysia ni...tapi aku lagi takut pada bapak aku yang diam2 ubi berisi.sebelom dia hangin kat aku.Patuhla peraturan jalan raya..kalau tak buat penat jer pacak sign board 60km/h kat tepi jalan 2 kan....


tapi..sebelom aku memulakan sesi penbelajaran kat ayong..aku harap2 sangat dia baca entry aku nie.Saje nak tunjuk qualification aku dekat dia tentang cara pemanduan aku nie.
  • 7 bulan yang lepas aku telah berjaya memecahkan pasu bunga bonda aku yang terletak cantik kat tepi rumah bila dengan penuh confident aku meng 'reverse'kan kereta.
  • 5 bulan lepas jugak...setelah kereta itu bertahun2 diguna pakai oleh abang aku dengan tiada sebarang kerosakan mahupon ke'kemekan' pada badan kete.akuuuu...berjaya memusnakan bumper kete depan setelah melanggar batu2 besar yang tersusun cantik bawah pokok rambutan.
  • yang paling tragik...2 minggu lepas..akibat penuh confident aku meng'reverse'kan kereta .....'gedegangggg'...muka aku dah pucat..aku tengok bapak aku dah kuar rumah....aku toleh belakang....dan akhirnya..aku terlanggar lori kesayangan bapak ku.......sekian.....


chipiqonelover said:  'ayong..agak2 ada berani ker?ngehehehehe.....






2 comments:

  1. Hahahah...
    ngggeeee~~~~~~~~`
    wah famos ayong ni...hahaha
    xpe2 i sgup u jd ckg i dri abg2 i...
    (dpa suka bsing2) hahahaha
    p/s:pas ni ap g yg musnah erk??kiki

    ReplyDelete
  2. van kat ghumah ni ja y xlanggaq lagi.....hahahaha

    ReplyDelete